Ο Σύλλογος Γευσιγνωσίας-Γαστρονομίας-Οινολογίας & Τουρισμού «Ο ΚΑΡΑΝΟΣ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρίδας «ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ» και ο Δήμος Βέροιας, σας προσκαλούν στην εκδήλωση με τίτλο «καμίαν κι ανασπάλω σε» την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:00, στο οικογενειακό κέντρο «ΣΕΙΡΙΟΣ» στο Μακροχώρι, για την ανάδειξη της ποντιακής διατροφής και γαστρονομίας.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά και χορευτικά με το δέοντα σεβασμό στα πλαίσια των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Συμμετέχουν ο Αλέξης Παρχαρίδης, ο Αχιλλέας Βασιλειάδης κ.α. καλλιτέχνες.

Ελάτε να γνωρίσουμε την αξία της ποντιακής διατροφής, μέσα από την αφήγηση του Καθηγητή Βιολογίας κου Θωμά Σαββίδη και να γευτούμε τις ποντικές νοστιμιές που θα επιμεληθεί η κα Βασιλειάδου Ελένη και ο Παλησίδης Γιώργος με τους συνεργαζόμενους chefs του Κάρανου. Το μενού θα αποτελείται από 7 ποντιακά εδέσματα, και συγκεκριμένα, τανομένος σορβάς, περέκ, υβριστόν, σιρόν, λουκάνικο χοιρινό, ποντιακό πουρέ και πουρμάς, τα οποία θα συνοδεύονται από ταν και κρασί.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί η ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ.